Главная   А  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Э  Ю  Я  Документы
Реклама:

№ 70

Письмо Карагеоргия К. К. Родофиникину о встрече М. Обреновича с посланцами васоевичей и плане дальнейших военных действий

13 мая 1809 г. Топола

Ваше превозходителство, милостиви государ! Имамо Вама чест jавити, како нам додже писмо данас из Сенице од господина Милана Обреновиhа, кoje, оно исто писмо, шальемо Вама и видиhете што пише да су дошли 3 момка од Васоjевиhа, кojи супослати од Брда иод Малесиjе. Тако сам ja таки писао господину Милану да им он даде чебане и послао сам 10 барjака. И наши два момка jecy отишли са ш ньима за верованьа ради. Из тога ja по прилики находим да je сад време. И господин архимандрит * с нама заjедно да подже и сада може све послове уредити. Тако ja вojcкy изпраhам напред, те одлази, a ja, у име бога, кренуhу се сад у недельу. Него молимо сад нека подже и господин архимандрит с нама заjедно и уочи неделье сад да буде код наше куhе на конаку како hемо у недельу рано се кренути 1.

С кojим ocтajy Ваш покорньеjши слуга, с високим почитаниjем и преданостиjу.

Черни Георгиjе Петровиh,

верховни предводител народа сербскаго

ЦГВИА СССР, ф. ВУА, д. 394, ч. 6, л. 95. Подлинник.


Комментарии

1 Вероятно, Карагеоргий рассчитывал, что архимандрит С. Филипович облегчит установление договоренности с черногорцами о совместных акциях (Джорджевиh M. Политична историка Cp6иje..., кнь. 1, с. 251).