Главная   А  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Э  Ю  Я  Документы
Реклама:

№ 190

Письмо П. Тодоровича Добринаца Карагеоргию о невозможности приехать в Белград

28 декабря 1810 г. Кладово

Верховни предводитељу народа Сербског, милостивиј господине! Ваше писмо на мја одпуштено 19-го сего числа изправно примио сам и разумео све обширно шта ми пишете. Ја сам Вами 23-го сего числа под № 212 репортирао колико се муниције у крепости Кладови находи, које, недвојим, да помјануто писмо нисте примили, из истог обширно известили се.

Будући да ме у садашњем писму у Београд на Скупштвну позивљете, ја би радо на исту дошао, но будући да је причина што Ваше писмо доцкан примио сам и ка време доћи не могу. А друго, овамо долазе 2 паталионе росијске воске за београдски гарнизон. Но премда сами знате да их овде други разве меке нема дочекати, такођер и чрез вилајет пропратити и нужд- ним их удовлетворити. друго, надам се да и наши депутати скоро доћи ћеју 1, с којима и ја ћу купно у Београд поћи и по известију њиовим шта су совершили удоговараћемо се ради и наше и покровителства нашего ползе.

С отменим високопочитанијем пребивају Вашего високородиија покорнејши слуга

Петар Тодоровић

ЦГВИА СССР, ф. 14209, оп. 3/163б, св. 24, д. 12, ч. 9, л. 19 и об. Подлинник.


Комментарии

1 Имеются в виду М. Стойкович, М. Обренович, д. Обрадович, направленные Карагеоргием и Советом в штаб русской армии в октябре 1810 г. для переговоров с Н. М. Каменским.